Heb je een eigen bedrijf? Dan is dit waarschijnlijk is we enorm trots op bent. Met bloed, zweet en tranen heb je vanuit niets iets opgebouwd. Helaas kunnen ook criminelen het op je bedrijf gemunt hebben. Zeker als je een opslag hebt met kostbare goederen of veel contant geld. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel manieren om je te beschermen tegen deze criminelen. Deze blog bespreekt twee zeer goede beveiligingsopties.

Mistmachine

Een nog relatief onbekend maar zeer effectief product is een mistgenerator. Mistmachines leveren een uitstekende beveiliging tegen inbraken, overvallen en ramkraken. Het werkt samen met een alarmsysteem. Zodra het alarmsysteem wordt ingeschakeld wordt ook de mistmachine geactiveerd. Wordt deze geactiveerd zal de ruimte in mum van tijd vol staan met een dikke laag mist. Omdat de mist heel dik is kan je hier onmogelijk doorheen kijken. De ruimte kan zo binnen enkele seconden van een waardevolle buit veranderen in een labyrint. Een inbreker kan zo onmogelijk kostbaarheden mee nemen. Dit is op zich natuurlijk al een groot voordeel. Maar een ander groot voordeel is dat de mist geen schade aanricht. Zo blijven je kostbare goederen echt goed beschermd. De mistmachine die het beste geschikt is voor de ruimte die je wil beveiligen, is afhankelijk van de inhoud van de ruimte.

Camera

Het ophangen van beveiligingscamera’s heeft op twee manieren effect. Ten eerste kan het inbrekers afschrikken als ze camera’s zien hangen. Ze zullen liever ergens anders heen gaan waar de kans kleiner is dat ze herkent worden. Is er eenmaal wel ingebroken, dan kunnen camerabeelden helpen om de inbrekers op te pakken. Er bestaan verschillende soorten camera’s met verschillende doelen. Wilt u bijvoorbeeld het terrein filmen of juist de opslagruimte zelf? Wilt u overzicht hebben of juist een gedetailleerd beeld? Voor een overzichtelijk beeld is het handig om de camera hoog op te hangen. Voor een gedetailleerd beeld kunt u beter voor een camera op ooghoogte gaan. Een populaire camera is een draadloze beveiligingscamera. Deze is eenvoudig aan te sluiten omdat u dus geen gedoe met kabels heeft. Een andere populaire uitvoering is een dome camera. Deze kom je op erg veel plekken tegen en is te herkennen aan de ronde vorm met glazen behuizing. Voordeel van deze behuizing is dat de camera beschermd is tegen bijvoorbeeld vandalisme. Bij de draaibare versie van deze camera kan je eenvoudig verschillende richtingen in de gaten houden. Naast gewone camera’s bestaan er ook infrarood camera’s. Deze doen het vooral goed in het donker.