Veel mensen zitten dagelijks in hun auto naar hun werk, of ze zitten in het openbaar vervoer. Maar er zijn ook ontzettend veel mensen die dagelijks met de fiets naar hun werk gaan. Nederland is natuurlijk een fietsland en we leren al op jonge leeftijd fietsen. We gaan op de fiets naar school, studie en sporten. Mensen die tijdens hun carrière in een grote stad wonen en dicht bij huis werken kiezen er vaak voor om dagelijks gewoon op de fiets naar het werk te gaan. Hartstikke gezond en ook nog beter voor het milieu. Maar natuurlijk is het niet altijd even fijn om op de fiets naar het werk te gaan. In Nederland hebben we nogal wisselvallig weer en het komt vaak voor dat het regent of heel hard waait. Vooral harde tegenwind maakt fietsen er niet leuker op. Gelukkig is er tegenwoordig de e bike, die snel in populariteit wint.

Wat is een e bike?

De vraag is natuurlijk, wat is een e bike precies? Een e bike is een elektrische fiets. De fiets heeft dus een kleine elektrische motor die de pedalen aanstuurt waardoor het een stuk gemakkelijker fietsen is. Je kunt de elektrische fiets al het werk laten doen of zelf trappen en de fiets ondersteuning laten geven. E bikes hebben een voorwiel motor, achterwiel motor of een midden motor. E bikes komen in verschillende vormen en maten, zo zijn er e bikes speciaal voor moeders die extra plaats hebben voor zitjes.

Voordelen

Er zijn vele voordelen aan het gebruiken van een e bike en een e bike is handig voor vele verschillende situaties. Het is natuurlijk hartstikke fijn om naar je werk te fietsen maar wanneer je keiharde wind tegen hebt en half uur naar je werk moet fietsen, kom je plotseling een uur later en compleet bezweet aan. In dat geval is het ontzettend fijn om een e bike te hebben die het fietsen een stuk gemakkelijker maakt. Een e bike is ook ontzettend fijn in andere situaties. Voor mensen die bijvoorbeeld een stukje ouder zijn kunnen e bikes een hartstikke fijne manier zijn om alsnog stukjes te kunnen fietsen. Wanneer je gewrichtsklachten hebt dan kun je gewoon gaan fietsen en als je moe bent of er een zwaar stuk komt heuvelop of met tegenwind de motor van de e bike aanzetten. Een e-bike is ook milieuvriendelijk en te gebruiken voor langere afstanden. Het is dus ook een goede vervanging voor een bromfiets of een scooter.