Of het nou gaat om je huis, een kantoorpand of wat voor ruimte dan ook, je wil wel zeker weten dat jij én je spullen er veilig zijn. Daarom heeft vrijwel elk kantoorbeveiliging tegenwoorden en ook bij steeds meer woonhuizen zie je camera’s hangen. Camerabeveiliging geeft je een gevoel van veiligheid. En wie wil zich nou niet veilig voelen in huis? In deze blog lees je hoe je een veilig gevoel kan creëren in je huis.

Beveiligingssysteem

Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden om je huis te beveiligen. Een voorbeeld hiervan zijn de eerder genoemde camera’s. Omdat een camera alles vast legt, is er een grotere kans dat inbrekers geïdentificeerd kunnen worden. Hoe sneller inbrekers geïdentificeerd kunnen worden hoe sneller de politie aan de slag kan. Zo weet je zeker dat de inbrekers hun verdiende straf krijgen. Ook criminelen weten dit. Natuurlijk willen ze de kans zo klein mogelijk maken dat ze opgepakt worden, dus grote kans dat ze je huis overslaan als er goede camera’s hangen. Daarnaast kan je een alarmsysteem aanleggen in je woning. Het voordeel van een alarmsysteem is dat het ook veilig is bij stroom- of internetstoringen. Wanneer het aangesloten is op een meldkamer kunnen hulpdiensten snel ingeschakeld worden als dat nodig is. Je kan bijvoorbeeld ook je rookmelder aansluiten op het alarmsysteem, in dit geval kan ook meteen de brandweer gewaarschuwd worden. Als aanvulling op deze systemen, is het ook handig om met de buren bijvoorbeeld af te spreken ook op elkaars huis te letten. Het is altijd fijn om te weten dat er iemand een oogje in het zeil houdt.

Voorkomen is beter dan genezen

Zorg daarom dat je de kans op een inbraak minimaliseert. Zet waardevolle spullen dus niet direct in het zicht. Als iets zo voor het pakken ligt, is de neiging om het te pakken vele malen groter dan als je het op een veilige plek bewaart. Zorg er daarnaast voor dat je geen hulpmiddelen buiten hebt staan waardoor je het inbrekers makkelijk maakt. Denk hierbij aan een ladder zodat ze via een raam dat open staat naar binnen kunnen of bijvoorbeeld een sleutel onder de deurmat. Het klinkt heel logisch, maar het zal je verbazen hoeveel sleutels er toch nog verstopt liggen. En ja, ook inbrekers vinden een deurmat of bloempot een erg handige ‘verstopplek’. Heb je ramen die je echt nooit open doet in je huis? Overweeg dan of je ze niet beter vast kan schroeven aan het kozijn. Hopelijk zullen inbrekers zo nooit bij jou langs komen!