De maand januari loopt alweer bijna op zijn eind en dat betekent dat de voorjaarsvakantie alweer in zicht is. Voor veel kinderen niet de vakantie waarop ze naar het buitenland gaan maar wel een vakantie waarin volop te beleven is. Ook is het in februari officieel nog winter, deze maand kent over het algemeen toch meestal wel prachtige dagen. Heb jij kinderen en nog geen idee waar je ze deze vakantie nu weer eens mee naar toe moet nemen? In dit blog hebben we een aantal leuke uitjes voor je op een rij gezet.

Weekendje weg

Een vakantie betekent uiteraard niet altijd dat je op vakantie hoeft te gaan maar soms kan een paar dagen weg wel ontzettend lekker zijn. Een leuk uitje voor de voorjaarsvakantie kan dan ook een weekendje weg zijn. Boek een weekend of desnoods een midweek en ga er even lekker tussenuit met je kinderen. In Nederland heb je een tal van leuke vakantieparken waar jullie, vooral de kinderen, het geluk niet op kunnen. Lekker in de bossen struinen of een duik wagen in een van de zwembaden. Sommige vakantieparken hebben ook een subtropisch zwembad wat het natuurlijk nog veel leuker maakt. Die paar dagen ertussenuit voelt gewoon als een minivakantie en misschien kunnen jullie dat juist nu wel even gebruiken. En of je nu in Zeeland een vakantiepark wilt bezoeken of in Drenthe, er is voor ieder wat wils.

Schaatsen

De maanden januari en februari staan er om bekend dat het wel eens koud kan worden. Zo koud dat we kunnen schaatsen op natuurijs. Helaas is dit al een aantal jaar niet meer gebeurt wat natuurlijk ontzettend jammer is. Toch hoeven we niet te treuren want er zijn een tal van ijsbanen waar we gewoon heerlijk een rondje kunnen schaatsen. De meeste ijsbanen sluiten hun deuren ergens in maart dus mocht je nog willen schaatsen met de kinderen dan is de voorjaarsvakantie de ideale periode.

(Kinder)boerderij of dierentuin bezoeken

Kinderen zijn dol op dieren en wij stiekem ook. We kunnen dan eigenlijk ook niet vaak genoeg naar een boerderij of dierentuin gaan. Vooral in het voorjaar is dit extra leuk omdat er dan weer nieuwe dieren worden geboren. Februari is over het algemeen nog iets aan de vroege kant voor de echte baby-gekte maar de eerste pasgeboren kalfjes, lammetjes, aapjes en andere dieren laten zich soms wel al zien. Bij de boerderij kun je ze vaak zelfs al de fles geven en dat is natuurlijk helemaal genieten geblazen.