Online leven

Categorie: Blog (pagina 1 van 4)

Verschil paragnost, helderziende en medium

In een uitzichtloze situatie, zoals de huidige pandemie, groeit de behoefte aan zelfreflectie en een diepere blik. Steeds vaker wordt een antwoord gezocht in het spirituele, en wordt er hulp van bovenaf in geschakeld.

Maar er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome. Voor een spirituele connectie kan je namelijk bij meerdere adressen aankloppen. Maar wat is nu precies het verschil tussen een helderziende, een medium en een paragnost?

Helderziende

Helderzienden zijn vaak mensen met een sterk visuele beeldvorming. Vaak ‘zien’ zij letterlijk beelden, waar zij een bepaalde waarde aan adresseren. Dit kan een visioen zijn, maar ook een letter of voorwerp. De beelden kunnen gebeurtenissen uit zowel het heden als het verleden tonen. Of misschien wel door elkaar. Het woord helderziend is misschien niet helemaal treffend voor het proces wat een helderziende doorstaat. Het klopt namelijk niet dat deze persoon ‘helder’ of ‘scherp’ ziet. In plaats daarvan krijgen zij juist vage beelden door, met weinig concrete details.

Paragnost

Naast het helder ‘zien’ van dingen zijn er meerdere manieren om een diepere verbinding met de kosmos aan te gaan. Naast dingen zien, kan je net zo goed dingen aanvoelen, dingen horen, ruiken, ‘weten’ of zelfs proeven. Er kan ook sprake zijn van een mix tussen verschillende zintuigen. Een paragnost is dus een bredere scope dan een helderziend: een helderziende is dus een paragnost, maar niet iedere paragnost een helderziende. Een overkoepelende term voor iemand die meent paranormaal begaafd te zijn.

Medium

Waar paragnosten vaak praten over alledaagse gebeurtenissen, of elementen in de loop van jouw leven als uitgangspunt nemen, gaat het onderwerp bij een medium niet over jou. Een medium brengt jou in verbinding met het hiernamaals. Het medium fungeert als het ware als een doorgeefluik om jou een boodschap van geesten, engelen, demonen of andere immateriële entiteiten door te geven. Wat die boodschap precies is, kan erg verschillen. Van een gevoel, tot woorden, zinnen, of een heel gesprek. Vaak hebben deze boodschappen een symbolische waarde. En die boodschap goed lezen vereist een accurate interpretatie van het medium. Daardoor is de scepsis naar een medium groter dan naar paragnosten.

In het kort is paragnost dus een verzamelbegrip voor mensen die een heldere vaardigheid bezitten. Een medium lijkt op een paragnost, maar maakt contact met overledenen. Een helderziende beschikt enkel over de eigenschap ‘helder zien’. Dit heldere zintuig, ook wel het zesde zintuig genoemd, is iets dat iedereen bezit, maar niet bij iedereen even goed is ontwikkeld. Een paranormale gave vereist dus training. Give it a go!

Leuk kerstcadeau? Telefoonhoesjes!

De feestmaand is in volle gang en hoewel er, kijkend naar het nieuws, weinig te vieren valt, hebben we met z’n allen besloten er toch wat van te maken de komende tijd. Gelukkig kun je online veel regelen en dat doen we dan ook massaal. De pakketbezorgers draaien overuren en redden het dan nog net niet en we shoppen lekker online. En dat is eigenlijk niet zo gek als je erover nadenkt. Want online kan heel veel, veel meer dan in de doorsnee stad. En als je nog opzoek bent naar een leuk kerstcadeau, dan weet ik nog wel wat namelijk case24.com telefoonhoesjes. Want daarmee kun je pas echt leuke dingen. Je kunt je eigen iphone hoesje maken. Of eentje voor je vader, moeder, broer of zus. Of voor die goede vriend of vriendin. En het leuke is, je kunt hem zo persoonlijk maken als je wilt. Een super leuk kerstcadeau!

Eigen hoesje maken

Je eigen iphone hoesje maken is het helemaal op dit moment en dat is geen wonder want je kunt echt iets heel bijzonders maken van je telefoonhoesje. Je kunt er natuurlijk een geweldige foto van jezelf opzetten. Of van je huisdier. Of die prachtige foto van de zonsondergang aan het strand. En steeds als je je telefoon pakt dan wordt je weer herinnert aan dat mooie moment, aan je lieve huisdier of aan het feit dat jij geweldig bent. Of je geeft een telefoonhoesje cadeau aan je dierbaren. Met iets wat zij geweldig vinden. Of met een foto van jou zodat ze je altijd dicht bij zich dragen. En het is heel makkelijk. Op case24.com kies je je soort telefoon en dan upload je jouw favoriete foto. En dan wordt het juiste hoesje bedrukt met jouw persoonlijke touch. Leuk toch? O, en vergeet niet ook nog het juiste materiaal te kiezen. Zelfs daar heb je een keuze in. Kies je voor hardcase of softcase? Voor wit, zwart of transparant? Denk ook hier nog even over na.

Voor onder de kerstboom

Met een persoonlijk telefoonhoesje kun je ook makkelijk meerdere cadeautjes maken. Voor elk familielid heb je zo een speciaal cadeau voor handen straks voor onder de kerstboom. Houd wel rekening met alle feestdrukte en bestel op tijd. Zo voorkom je teleurstellingen. Dus ga nu aan de slag met het ontwerpen van het perfecte telefoonhoesje. Zo kom jij met een leuk en origineel cadeau op de proppen. Geniet ervan en geniet van de verrassing op het gezicht van je vrienden en familie!

 

 

 

 

Goed geholpen door een letselschade advocaat Ermelo

Vanwege Corona is ons hele leven omgegooid. Eerst werkte ik natuurlijk gewoon op kantoor, maar door de uitbraak van de pandemie moest iedereen opeens thuis gaan werken. Ik reisde altijd met de trein, dus ik vond het totaal niet erg om lekker thuis te blijven. De trein kost namelijk veel reistijd, maar ik doe het graag omdat het beter is voor het milieu. Na de lockdown ging ik weer op kantoor werken. Maar de trein ontweek ik liever vanwege de drukte en de kans op aanrakingen en besmettingen. Daarom ging ik maar met de auto naar werk. Maar wat er tijdens een van deze ritjes gebeurde heeft een hele grote impact gehad. Hierover vertel ik vandaag meer in deze blog. Veel leesplezier, hopelijk leer je wat nieuws vandaag!

 

Een auto ongeluk met letselschade als gevolg

Ik merkte direct dat ik het heel druk vond op de weg. Waarschijnlijk hadden meer mensen hetzelfde idee als ik: de trein ontwijken en daarom de auto naar werk nemen. Ik ben niet zo’n held met autorijden, dus erg prettig vond ik het niet. Met name op de snelweg was het erg druk. Toch ging het rijden op de snelweg altijd helemaal prima. Het ongeluk gebeurde op het laatste kruispunt met stoplichten voordat ik op werk aan zou komen. Ik kreeg een groen licht en begon rustig op de trekken. Te laat zie ik vanuit mijn ooghoek een auto van rechts heel hard aankomen rijden. Deze persoon reed gewoon door rood. Maar mijn reactie was nog te laat om te stoppen, en de auto reed tegen de punt van mijn voorkant aan. Het liep relatief gezien redelijk goed af. Ik was vooral heel erg geschrokken en in paniek. Uiteindelijk was de auto natuurlijk flink beschadigd, en had ik wat last van mijn nek. Maar het had natuurlijk veel erger kunnen aflopen.

 

Wat te doen bij letselschade?

De dagen na het ongeluk was ik vooral heel erg geschrokken nog en bleef ik weer lekker thuis werken. Toen realiseerde ik me dat ik een kapotte auto op de oprit had staan. De persoon die het ongeluk had veroorzaakt had me wel zijn contactinformatie gegeven, dus ik besloot toch actie te ondernemen. Het repareren van zulke letselschade zou namelijk aardig duur worden als ik dat zelf moet betalen. 

Een letselschade advocaat Ermelo ingeschakeld

Omdat ik totaal geen verstand heb van verzekeringen en vergoeding van letselschade heb ik een letselschade advocaat Ermelo ingeschakeld, omdat dit lekker dicht bij huis is! Mocht ik de advocaat fysiek ontmoeten, dan kon ik gewoon op de fiets in plaats van met de auto. Deze letselschade advocaat Ermelo vond mijn situatie erg vervelend, en heeft me heel goed geholpen, en nog gratis ook! Hij heeft me geholpen met mijn recht op letselschadevergoeding, en zoals het er nu uitziet krijg ik al het geld terug en eventueel ook nog smartengeld omdat het volledig de fout van een ander was! Gelukkig is het zo goed afgelopen.

Over vakantie dagdromen

Het dromen over vakanties en wereldreizen is een van mijn favoriete bezigheden. Nu het corona virus roet in het eten gooit van de meeste vakantieplannen, lijkt dromen het meeste te zijn wat er momenteel in zit. Ondanks dat niemand een vast punt kan geven wanneer we deze hele situatie achter ons kunnen laten, is het toch belangrijk om te blijven plannen voor de toekomst. Anders krijg je het gevoel dat je voor een eeuwigheid in deze situatie blijft zitten en dit is zeker niet het geval. Zodoende kan je nu wel alvast dromen én plannen waar je, zodra het weer mogelijk is, op vakantie gaat. In deze blog bespreek ik een aantal leuke bestemmingen waar je naartoe uit kan kijken.

Marrakech

Een stedentrip Marrakech brengt je met een vlucht van minder dan 4 uur in een hele andere wereld, het is alsof je de film Aladdin binnenloopt en je eigen Disney verhaal creëert. De oude binnenstad van Marrakech, ook wel de medina genoemd, is het bruisende gedeelte van de stad. De medina is omringt met oude stadmuren en alles binnen deze muren is op loopafstand. De stad is perfect om te shoppen, cultuur en geschiedenis op te snuiven en lekker te eten. Ook kan je lekker tot rust komen in de hammam, waar je goed gescrubd word en vervolgens een heerlijke massage ondergaat. Buiten de stad zijn er ook diverse bestemmingen die een dagtrip waard zijn, zoals de Ouzoud watervallen, de Sahara woestijn en het Atlas gebergte.

Amerika

Ook een rondreis door de Verenigde Staten is een van die items die bij veel mensen op de bucket list staat. Amerika is zelfs zo groot dat het je vele rondreizen kost voordat je alle staten gezien hebt. Een populaire route die gekozen wordt bij een rondreis door Amerika is die door California, Arizona, Utah en Nevada. Je vliegt van Nederland naar San Francisco, vervolgens huur je een auto en verken je de stad. Dan rij je langs de kust naar Los Angelos. Vervolgens rij je naar Arizona en ga je daar de beroemde Grand Canyon ontdekken. Vanaf daar rij je door naar Utah en bezoek je het Arches National Park. Vervolgens rij je richting Arizona en bezoek je onderweg nog Bryce Canyon en Zion National Park. Uiteraard kan een stop in Las Vegas niet vergeten worden. Vanuit Las Vegas rij je weer naar California, waar je Yosemite National Park bezoekt en zo het rondje vol maakt bij je terugkomst in San Fransisco.

Een checklist om uit huis te gaan

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat, dan moet je altijd met een aantal dingen rekening houden. Want je wilt natuurlijk niet iets vergeten. Nou is dat natuurlijk ook niet de grootste ramp in de wereld wanneer je iets vergeet tijdens een verhuizing als je weet dat je het nog terug kan halen. Of wanneer je iets later regelt zodat je het pas iets later hebt dan dat je al verhuisd bent. Dat maakt allemaal niets uit. Want we weten allemaal dat het een hectische dag is en vooral veel gedoe bij komt kijken. Maar wij maken een checklist die jij kan aanhouden om te kijken of je alles hebt geregeld voor jouw verhuizing.

 

Heb je het volgende allemaal wel geregeld?

Laten we beginnen met eigenlijk de meest voor de hand liggende taken die je gedaan moet hebben wanneer je gaat verhuizen. Veel mensen weten dat ze op tijd naar meubels moeten gaan kijken wanneer ze gaan verhuizen. Want hier zit vaak een wat langere levertijd op. En het is niet zo heel fijn wanneer je net bent verhuisd en je nog zes weken op je bank moet wachten. Je wilt juist gelijk jouw interieur compleet maken wat betreft de meubels. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je op tijd al jouw spullen doet inpakken die allemaal mee moeten tijdens de verhuizing. Want om dit allemaal op de laatste dag te doen, is natuurlijk ook niet alles. Dus dan is het juist fijn als je dit in fases al van te voren gaat doen. Dat scheelt voor jezelf ook een hoop stress en je kan alvast de spullen inpakken waarvan je weet dat je ze pas weer na de verhuizing nodig hebt. Dus waarom zou je die dan niet alvast inpakken. Anders staan ze er ook maar en wanneer je ze al inpakt staan ze ook niet in de weg, en kan je ze ook niet vergeten. Want die kans is er ook altijd nog.

 

Waar veel mensen laat over nadenken is bijvoorbeeld internet en tv. Misschien heb je dit al een keer afgesloten en hoef je alleen een adreswijziging door te geven. Maar wie weet moet je het helemaal opnieuw afsluiten. Dat kan natuurlijk ook nog voorkomen. En zo is het eigenlijk met veel waar jij een adreswijziging voor moet doorgeven dat dat vaak op het laatste moment wordt gedaan of juist wordt vergeten. Het is geen grote ramp wanneer dat gebeurt. Het is alleen dat je het wel moet regelen. Dat scheelt ook voor jezelf een hoop stress. Want je wilt natuurlijk wel jouw post ontvangen op het juiste adres.

Waarom je Eterna overhemden gewoon moet doen!

Op deze website gaat het vooral over mijn filosofie van het leven van doen. Het is misschien voor de hand liggend wat ik vertel maar toch merk ik in mijn omgeving dat het nog maar weinig wordt nageleefd. Dit is misschien aan de ene kant vervelend om te zien want mensen halen niet het volledige potentiele uit hun leven. Aan de andere kant vind ik het een extra motivatie om deze blogs te blijven schrijven en dus mijn publiek te blijven inspireren. In dit artikel zal ik het hebben over waarom je zou moeten kiezen voor Eterna overhemden. Dit zijn kwalitatief hoogstaande overhemden waar je als het goed is jarenlang mee kan doen. In dit artikel vertel ik je alles over d ervoor- en nadelen van deze overhemden om zo een compleet beeld te schetsen van of je deze overhemden al dan niet moet kopen. Lees dus lekker verder.

 

De reden waarom ik zo enthousiast ben over Eterna overhemden

In mijn titel verwijs ik naar 1 reden maar ik moet zeggen dat er eigenlijk nog veel meer verschillende redenen zijn waarvoor ik als consument zou kiezen voor Eterna overhemden. Om te beginnen is het de prijs die je betaald. Hoewel Eterna overhemden natuurlijk niet het goedkoopste zijn is het wel zo dat je er een goede kwaliteit voor terugkrijgt. Ik zou zeggen dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima in orde is. hiernaast vind ik de Eterna overhemden ook nog eens heel fraai qua design. Dit is voor mij een belangrijk punt aangezien ik een overhemden alleen draag als ze mooi zijn. Het belangrijkste wat ik aan deze overhemden bijzonder vind is de duurzaamheid. Je kan er ontzettend lang mee doen.

 

Waar koop je deze overhemden?

De Eterna overhemden kan je op veel verschillende plekken kopen. Om te beginnen kun je terecht in een winkel. Hier kun je goed geholpen worden door verkooppersoneel dat je op weg helpt om zo de beste keuze te maken. Echter, als je net als ik een fanatieke online shopper ben is het ook heel goed mogelijk om deze overhemden online te kopen. Dit kan bij veel verschillende webshops. Let er wel goed op dat je niet teveel betaald en dat je enkel bestellingen doet op websites die te vertrouwen zijn. Er zijn helaas namelijk nog altijd veel webshops die niet betrouwbaar zijn waardoor je als consument de dupe bent. Let dus ten alle tijden goed op wat je koopt.

Dingen waar je altijd voorbereid op moet zijn

Een ongeluk zit in een klein hoekje, iets wat vaak gezegd wordt, en iets wat ook zeker waar is. Er kan elk moment wel wat gebeuren. Natuurlijk zijn de kansen klein, en is er een hoge kans dat er nooit echt wat ergs zal gebeuren. Maar toch kan het geen kwaad om altijd voorbereid te zijn op een paar zaken die kunnen gebeuren. Je kan namelijk beter het zekere voor het onzekere nemen. Stel je voor er zal ooit wat gebeuren, dan weet je in ieder geval zeker weten dat je toch weer op je pootjes terecht zal komen. En dat is niet alleen een verstandige keuze, maar ook een hele bevrijdende keuze. Het is beter om het te hebben en het nooit nodig te hebben, dan om het niet te hebben als je het wel nodig hebt. Maar welke dingen zijn nou echt handig om je op voor te bereiden?

Het is nooit verkeerd om financieel veilig te zitten

Het kan natuurlijk zo zijn dat je momenteel ontzettend goed geld verdiend, of in ieder geval genoeg om fijn van te leven. Toch is het slim om altijd voorbereid te zijn op een tijd dat het opeens om kan slaan. Misschien moet je opeens hele grote uitgaven maken, of wordt je ontslagen, bedrijf gaat failliet, van alles kan gebeuren. En daarna kan het toch wel heel lastig blijken om weer op je pootjes te komen als je niet genoeg geld hebt om jezelf nog goed te verzorgen. Het is dus slim om elke maand wat geld apart te zetten, of in ieder geval een bottom line hebben in je rekening waar je niet voorbij mag. Hierdoor heb je altijd een voorraadje waar je van op uit kan mocht je in financiële problemen komen. Als je dan onverwachte uitgaven moet maken, kan je naar dit potje toe.

Een ongeluk zit toch echt in een klein hoekje

Ongelukken zijn het ding waar de meeste mensen bij zeggen, dat gebeurt mij toch niet. En toch gebeurt het bij sommige mensen, ook al hebben ze alle voorzorgsmaatregelen genomen en zijn ze altijd ontzettend voorzichtig geweest. Een ongeluk is daarentegen wel moeilijk om voor voor te bereiden. Je kan natuurlijk moeilijk alleen maar in een bubbel gaan leven. Toch is het niet een slecht idee om misschien wat extra verzekeringen af te sluiten, voor de financiële zekerheid mocht er toch iets gebeuren. Ook een letselschade advocaat is niet slecht om te hebben. Woon je bijvoorbeeld in Ermelo, kijk dan voor een letselschade advocaat Ermelo die je kan helpen bij mogelijke ongelukken. Zo voel jij je toch altijd weer een stukje veiliger!

 

5 Drankjes die je moet proberen

Houd jij ook zo van een lekkere borrel of een koud biertje op z’n tijd? Met het warme zomerweer is een middag of avond op het terras zitten natuurlijk ideaal. Zelf houd ik er van om nieuwe drankjes te ontdekken. Vooral als het om een goede combinatie gaat waarvan je het niet zou verwachten. Daarom deel ik graag met jou vijf drankjes die je echt een keer moet proberen. 

Frozen Cocktail

Oké, het is niet echt een cocktail om te drinken maar het is zeker het proberen waard. Ze worden steeds populairder en je ziet ze regelmatig op festivals voorbij komen: Frozen Cocktails. Frozen cocktails zijn bevroren cocktails zoals mojito, gin tonic, wodka redbull en nog veel meer. Verkoeling met een ijsje is natuurlijk super lekker in de zomer. Helemaal als deze ijsjes een kleine twist van alcohol hebben. Mijn favoriet is limoncello smaak. 

Uiltje Bird of Prey IPA

Ben jij een liefhebber van speciaalbieren? Dan is de uiltje bird of prey ipa zeker een biertje voor jou. Het is ook geen wonder dat dit een heel goed speciaalbier is aangezien het Uiltje’s missie is om ‘f*cking goede bier te brouwen’. Brouwerij Uiltje heeft al meerdere prijzen gewonnen voor hun bieren en zijn constant bezig met innoveren. Je kan dit bier online bestellen of drinken bij de brouwerij of één van de speciale Uiltjes Bars in Haarlem. 

Pornstar Martini

Veel mensen kennen de klassieke Martini drank wel. Maar ben jij een liefhebber van frisse en fruitige smaken? Dan moet je de Pornstar Martini een keer proberen. In dit drankje zit onder andere limoen, vanille wodka, Passoa, Duodrink tropische vrucht, een passievrucht en een scheutje mousserende witte wijn. Een smaakexplosie die iedereen doet verrassen. Een Pornstar Martini kun je in veel cocktailbars halen maar je kunt hem natuurlijk ook zelf thuis maken. 

Chocolade wijn

Als je het voor de eerste keer zo hoort denk je waarschijnlijk dat kan nooit lekker zijn. Toch is chocolade wijn een verrassende combinatie waar veel mensen fan van zijn. De krachtige smaak van Hollandse chocolade in combinatie met rode wijn is een bijzondere ervaring. Niet iedereen houdt ervan maar het is zeker het proberen waard. Chocolade wijn drink je met ijs maar pas op, drink niet teveel want dit kan nog wel eens voor onaangename verrassingen zorgen. 

De Baristo

Ben jij een onwijze fan van likeuren en koffie? Dan is De Baristo een likeur voor jou! De Baristo is de derde smaak van Licor 43, het populaire Spaanse likeurmerk. Met smaken van koffiebonen uit Gran Canaria moet deze likeur vooral de mannelijke doelgroep aanspreken. Natuurlijk kunnen de dames deze likeur ook gewoon drinken want hij is namelijk ontzettend lekker!

Een hoortoestel zie je bijna niet

Tegenwoordig moet je heel goed kijken of iemand een hoortoestel draagt of niet. De tijd van de "houten bakken met lampen" is echt wel geweest. Sterker nog, in veel gevallen zit het complete toestel ín het oor. Er hangt dus niets meer aan de oorschelp. En dat kan voor sommige mensen wel verwarrend werken. Maakte je voorheen nog grapjes over een slechthorend iemand (je vader of je moeder) dan kan je zomaar voor verrassingen komen te staan als hij of zij ineens reageert. Toch is een hoortoestel vooral voor de drager een uitkomst. Met een goed afgesteld hoortoestel kun je weer volledig meedraaien in de maatschappij.

Een hoortoestel voor iedereen

Er zullen nog steeds uitzonderingen zijn, maar over het algemeen kunnen de meeste gevallen van hardhorendheid worden opgelost door een goed hoortoestel te gebruiken. Of het nu gaat om slechthorendheid aan één oor of aan beide oren, door het gebruik van een gehoorapparaat verbetert je leven aanzienlijk. Je kunt gesprekken weer goed volgen en hoeft je antwoorden niet meer te gokken. Je kunt weer genieten van muziek en van het gefluit van de vogeltjes. Ook andere geluiden zullen je ineens weer opvallen. Het is daarom verstandig om goede begeleiding in te schakelen wanneer je een hoortoestel wilt aanschaffen.

Naar de audicien is eigenlijk stap twee

Want de eerste stap is naar de huisarts of de praktijkondersteuner. Als jij het gevoel hebt dat je minder goed hoort, kan de oplossing namelijk heel simpel zijn. Ieder mens maakt oorsmeer aan en dat kan zich ophopen in je gehoorgang. Dit kan ook een verminderd gehoor veroorzaken. Door je oren te laten uitspuiten kan het zijn dat je gehoor al een stuk beter wordt. Zijn je oren schoon, maar hoor je nog steeds niet genoeg? Dan kun je de audicien inschakelen. Je kunt online een afspraak maken voor verschillende hoortests en advies. Dit kan in een van de gehoorcentra of zelfs bij je thuis!

Luister naar het advies van de audicien

De audicien kan je namelijk precies vertellen welk hoortoestel jij nodig hebt om weer optimaal te kunnen meedoen in de maatschappij. Hij of zij kan je ook vertellen welk hoortoestel (deels) vergoed wordt door je zorgverzekering en hoe je de hoortoestellen het best kunt instellen. Het fijnst is nog wel dat je een hoortoestel een langere termijn kunt testen. Je moet echt weer even wennen aan al het geluid dat weer bij je binnen komt. Dat kan in eerste instantie erg irritant zijn en daar zul je rustig aan moeten werken.

Verhuizen naar je eigen woning

Het moment is eindelijk aangebroken dat je hebt besloten om op jezelf te gaan wonen en dat je gaat verhuizen naar je eigen woning. Het is een grote stap waarbij een aantal dingen gaan veranderen. Naast dat het een drukke periode is, is het ook wel een leuke periode. Het is iets waar je al een tijd naar hebt uitgekeken en waar je eigenlijk ook wel klaar voor bent. Toch zal je een goede voorbereiding moeten treffen, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Je zal veel meer verantwoordelijkheid krijgen en ook meer dingen zelf moeten gaan doen. Denk maar eens aan alle huishoudelijke taken die je zal moeten gaan doen. Waar je eerst nog wel mee hielp bij bepaalde dingen, zal je deze nu volledig zelf moeten gaan doen. Het neemt allemaal veel tijd en moeite in beslag en dat zal je niet moeten onderschatten. Zo zal je nu zelf het huis schoon moeten maken en al je kleren moeten wassen en strijken. Dat zal aan het begin nog wel even wennen zijn, maar dat zal naarmate de tijd vordert vanzelfsprekend worden. Het is goed voor je eigen persoonlijke ontwikkeling om uit huis te gaan en om een nieuwe stap te zetten.

Een eigen woning

De zoektocht naar een nieuwe woning is in de huidige woningmarkt niet het eenvoudigste. Dat komt door de schaarste van de woningen en dat maakt de zoektocht zeker voor starters wat lastiger. Op het moment dat je een keuze hebt kunnen maken en de zoektocht succesvol kunt afronden, dan zal je een begin moeten maken aan de inrichting van je nieuwe woning. Het is prettig als de woning al redelijk leefbaar is en dat er nog vrij weinig meer aan verbouwd hoeft te worden. Dan zal je alleen al je meubels en al je spullen moeten verhuizen. Vervolgens kun je al gelijk alles op zijn plek zetten en je woning verder inrichten.

Nog kleine aanpassingen

De nieuwe woning moet je wel eigen maken en dat kun je bewerkstelligen door nog wat kleine aanpassingen te doen. Ga dus vooral op zoek naar wat leuke accessoires die binnen jouw smaak en de stijl van je woning passen. Verder kan het ook leuk zijn om wat nieuwe verlichting te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie lavalamp, een led lamp of een tafellamp op batterij kopen. Het is leuk om creatief aan de slag te gaan met de verlichting van je woning en om nieuwe dingen uit te proberen. Mocht jij nog leuke ideeën hebben voor de verlichting van je woning, laat mij het dan vooral even weten!