Sommige items mogen gewoon niet ontbreken in de garderobe van elke Gentleman. Dit zijn items die altijd van pas komen, items die van stijl getuigen en klasse. Items die een investering waard zijn, en zich dubbel en dwars terugverdienen. Met deze items zit je altijd veilig en weet je dat je je op elke gelegenheid juist gekleed aan komt. Benieuwd welke items wij bedoelen? Lees dan snel deze blog en ontdek meer!

1.Het rokkostuum

Klassieker der klassiekers, écht stijlicoon en handelskenmerk van iedere ras-gentleman: we hebben het over rokkostuums. Stijlvol in zijn eenvoud, onderscheidend in zijn klasse. Niets kan tippen aan dit item. Wie een goed passend, kwalitatief rokkostuum bezit kan zich gelukkig prijzen. Dit item komt van pas bij zakelijke diners, kerstdiners, (klassieke) concerten of benefiet evenementen. Veel mensen huren een rokkostuum als ze eentje nodig hebben, maar die kwaliteit en pasvorm is toch vaak minder dan wanneer je zelf investeert in een pak dat precies bij jou past. En onthoud: dit pak heb je vaak voor je leven. Dus er mag best een prijskaartje aanzitten. Al zijn er tegenwoordig ook steeds meer kwalitatief hoogstaande pakken met een zacht prijskaartje. Kijk eens rond wat het aanbod is.

2. De Chelsea boot

Nog zo een klassieker, waarin iedere man er meteen verzorgt en stijlvol uit ziet: de Chelsea boot. Ook dit item onderscheidt zich door eenvoud en elegantie. In zwart of bruin leder past deze schoen bij iedere outfit. Combineer hem klassiek met een pantalon, of ga voor speels en modern en draag deze schoen bij een spijkerbroek (met opgerolde pijpen). Maar hoe je hem ook combineert, met deze schoen zet je altijd een goede stap naar een stijlvolle outfit. Doordat veel Chelsea boots van leer zijn gemaakt zijn deze ook vaak heel aangenaam aan je voet. Het leer vormt zich naar jouw pasvorm en dat maakt het een fijne schoen om een hele dag te dragen.

3.Wit overhemd

Bijna te cliché om te noemen, maar juist daardoor goed om wel te benoemen. Geen garderobe is compleet zonder een wit overhemd. En nog meer dan bij de items hierboven geldt ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een wit overhemd lijkt een basic item maar niets is minder waar. Met de kwaliteit en klasse van je overhemd zet je de toon voor je hele outfit. De rest van je outfit bouwt als het ware voort op de basis die je legt met je overhemd. Dus bespaar hier niet op, en versterk de rest van je look met een wit overhemd van uitstekende kwaliteit en finesse.