Het is duidelijk dat de zomer gearriveerd is in ons kikkerlandje. Het is prachtig weer om buiten te zitten en van het zonnetje te genieten. Is jouw tuin al helemaal klaar voor dit zomerseizoen, of kun je nog wel wat tips gebruiken? Zoek niet langer, want hier deel ik een aantal tips waarmee je je tuin omtovert tot de gezelligste spot voor de zwoele zomeravonden!

Tuinset

Er is niets gezelliger dan met z'n allen buiten in de tuin te tafelen. De barbecue draait weer overuren en moeders heeft weer eens een glaasje wijn teveel op en kan niet stoppen met giechelen. Het is een en al gezelligheid. Maar om dit ideaalbeeld te kunnen idealiseren heb je natuurlijk wel een tuinset nodig. Ben je iemand die graag je hele familie of vriendengroep over de vloer heeft, dan is het handig om voor een tuinset met 6 of 8 stoelen te gaan. Zo is iedereen verzekerd van een zit plek. Let wel dat een grotere tuinset meer ruimte in beslag neemt, dus zorg dat je er genoeg ruimte voor hebt in de tuin. Woon je alleen of met z'n tweetjes en ontvang je af en toe een vriend of vriendin? Dan kun je kiezen voor een tuinset met bijvoorbeeld 4 stoelen. Dit scheelt ook qua ruimte.

Lounge- en tuinsets kunnen redelijk prijzig zijn, zeker als je een mooie set van goede kwaliteit kiest. Gelukkig vind je online vaak goede deals en een ruim assortiment, zoals bijvoorbeeld via Tuinmeubelland.

Warme dekens

Ook al is het overdag heerlijk warm, in Nederland kan het in de avond vaak flink wat afkoelen. Als je er ook in de avond nog lekker knus bij wilt zitten buiten en bonuspunten bij je gasten wilt scoren, dan kun je zorgen dat je fleece dekentjes klaar hebt liggen. Dit is super fijn, zeker als je bij iemand op bezoek bent en geen extra warme laag kleding hebt meegenomen.

Verlichting

Zit je graag tot laat in de avond buiten om na te genieten van de heerlijke dag met een goed glas wijn? Zorg dan dat je het extra gezellig maakt in de tuin! Bijvoorbeeld door een mooi groot tableau met kaarsen op tafel te zetten of mooie tuinverlichting aan te schaffen. Wat ook altijd erg gezellig en feestelijk staat is string verlichting. Dit kun je bijvoorbeeld op een mooie manier boven de loungehoek hangen. Let wel op dat als je kaarsen aansteekt, je ze niet vergeet te doven als je weer naar binnen gaat.