Zoals jullie waarschijnlijk al van mij weten heb ik sinds een paar jaar de keuze gemaakt om een paard te kopen. Dit is altijd al een droom geweest van mij die maar niet over leek te gaan. Ik droomde hier vanaf jongs af aan al van, mijn ouders dachten dat het gewoon een fase was. Toen bleek dat ik dit op mijn 18e nog steeds zo erg had, ging er een knop om. Ik moest en zou mijn eigen paard kopen! Lees in deze blog mijn ervaring en tips wanneer je een eigen paard wil kopen.

Hoe het begon

Inmiddels ben ik 22 jaar en is de liefde voor paarden nog steeds niet bekoeld. Het begon toen ik al super klein was, zelfs nog te klein om op paard rij les te gaan.  Ik wilde alleen maar voorgelezen worden uit boeken die over paarden gingen, en mijn hele kamer hing vol met posters en plaatjes. Ook bijna elk t-shirt wat ik had stond wel een paarden afbeelding op. Mijn ouders dachten toen dat het nog een fase was, maar het werd steeds erger en erger. Toen ik oud genoeg stond ik te trappelen om op les te gaan. De eerste keer op het paard kan ik me als de dag van gister herinneren. Mij ouders waren bang dat ik er op uitgekeken zou raken, maar tot aan mijn 14e was de manege nog steeds mijn favoriete plek op de hele wereld. Toen besloot ik dat ik mijn droom wilde laten uitkomen: het kopen van mijn eigen paard.

De voorwaarden voordat ik een paard ging kopen

Mijn ouders erkenden gelukkig mijn wens om een eigen paard te bezitten. Wel waren er voorwaarde, als ik niet rookte tot mijn 18e jaar kreeg ik de helft van het paard vergoed van mijn ouders. De kosten voor cavalor paardenvoer, stal, slobber, energie, en medische ingrepen zouden mijn ouders voor driekwart betalen. De aanschaf van het paard was overigens wel iets wat ik helemaal zelf moest betalen. Daarom ben ik vanaf mijn 14e al gaan sparen, ik moest en zou mijn doel behalen.  

 

De moraal van het verhaal is dat als je iets écht graag wilt, je daar voor moet gaan. Als je een doel voor ogen hebt en gezegend bent met ouders of anderen in je omgeving die je willen helpen, kan zelf een droom als het hebben van een eigen paard uitkomen!