Wij vrouwen zijn er in alle vormen en maten. En dat is een hartstikke mooi gegeven. De mode industrie heeft het voor vrouwen met een maatje meer echt moeilijk gemaakt om hun bouw te omarmen, maar GELUKKIG is de tegenbeweging al een tijdje actief. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun curvy figuren met trots te laten zien, en terecht! En ook de modewereld haakt langzaam maar zeker meer in op deze beweging van body positivity. Maar toch kan het voor vrouwen met een maatje meer nog wel eens lastig zijn om goed passende kleding te vinden in de standaard kledingwinkels. Daarom deel ik hier een aantal mode tips zodat jij als curvy superbabe je prachtige figuur kunt laten stralen.

De juiste BH

Dames die gezegend zijn met een grotere boezem weten hoe belangrijk het is om een goed passende BH te dragen. Waar vrouwen met een bescheiden cupmaat met een kanten bralette zonder beugel weg kunnen komen, hebben curvy dames meer support nodig. Anders loop je het risico dat er net iets meer tevoorschijn komt dan je zou willen. Daarom is het goed om te investeren in een goed passende, comfortabele grote maten bh. Het dragen van de juiste beha kan namelijk een groot verschil maken in hoe goed je er in een jurk of top uitziet. Bovendien draagt niemand graag een beha die knelt op plekken waar het niet prettig voelt.

Grote maten mode

In het verleden was de keuze voor grote maten mode beperkt. De meeste merken hadden weinig keuze en de kleding was redelijk saai en ouderwets. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer merken bij gekomen die het mode belang van dames met grote maten voorop zetten en kleding ontwerpen die curves juist op prachtige wijze in de spotlight zetten. Zo heb je bijvoorbeeld Meyer Mode, specialist in dameskleding voor vrouwen met een maatje meer.

Accentueer je features

Durf jezelf in de spotlight te zetten en kies kledingstukken die precies dat accentueren waar jij je het prettigst bij voelt. Voor curvy dames is bijvoorbeeld een jurk met A-lijn een must have. Deze legt de nadruk namelijk op je taille. Een beetje bloot is trouwens ook helemaal oké! Ben je bijvoorbeeld trots op je boezem? Ga voor een top of jurk met een laag uitgesneden hals. Ben je trots op je brede heupen en billen? Kies dan voor mooie, comfortabele skinny jeans met hoge taille die je zandloper figuur omarmen. Dit is absoluut niet ordinair, maar laat juist zien dat jij je prachtige zelf omarmt zoals je bent. Celebrate your curves!