De zomer is pas net begonnen, maar in de modewereld is natuurlijk allang gekeken naar wat de trends voor de aankomende herfst en winter zullen zijn. After all, Winter is coming… Wellicht wil je er nog niet over nadenken dat de zomer straks weer voorbij is voor we het door hebben, maar inzicht in de aankomende trends voor herenkleding is altijd handig. Zo ga je goed voorbereid de koude seizoenen tegemoet. Dus, mannen, pak je notities erbij voor aantekeningen. Dit zijn de trends die we na de zomer kunnen verwachten:

Bodywarmer

In de herfst en winter is het fijn om met lagen te werken. En gelukkig is de herenmode tegenwoordig zo ver dat ook mannen nu veel keuze hebben om hun outfits compleet te stijlen. Een van de must-have items die het elk najaar weer goed doet is de Bodywarmer heren. Elke man zou een bodywarmer in zijn kast moeten hebben hangen. Een bodywarmer is niet alleen lekker warm, het biedt ook veel bewegingsvrijheid. Perfect voor wie graag actief buiten is. Je kunt de bodywarmer over je overhemd dragen als het weer niet te warm of te koud is. Maar je kunt hem ook onder je winterjas dragen als het echt vriest buiten om heerlijk warm te blijven. Een bodywarmer kan werkelijk met alles gecombineerd worden en is tijdloos.

Folk prints

Voor het najaar 2020-21 hebben we op de internationale catwalks Folk prints voorbij zien komen. Folklore prints uit Scandinavië, India en het Midden-Oosten. Deze traditionele prints worden aankomend seizoen het liefst gecombineerd met stadse accessoires en volumineus gewatteerde bovenkleding. Je kunt bijvoorbeeld een warme gebreide trui met traditioneel Scandinavische print combineren met een gewatteerde bodywarmer. Stijl het af met jeans en een paar stoere laarzen, en je bent klaar voor de winter.

Navy blauw

Nog een must-have wat elke man in zijn kast moet hebben, is een klassieke Navy blauw gekleurde sweater. Het is het perfecte item om op een frisse september avond over je T-shirt of polo aan te trekken. Maar ook in de winter is het een tijdloos en geliefd kledingstuk. Het mooie van Navy blauw is dat de kleur vrijwel bij iedereen past, ongeacht wat de kleur van je haar, huid of ogen is. Navy blauw brengt bij iedere man zijn sterke features naar voren.

Lichtblauw overhemd: een klassieker

Elke man heeft graag een paar mooie overhemden in zijn kast. En een kleur die elk najaar (en eigenlijk elk seizoen) weer populair blijkt te zijn is licht blauw. Daarom is er eigenlijk ook geen discussie over mogelijk. Je hoort hem gewoon elk seizoen weer opnieuw in te slaan. Net als sokken. Daar denk je ook niet over na. Het klassieke lichtblauwe overhemd kan professioneel, stoer en tegelijkertijd speels zijn, mits je het met de juiste items en accessoires combineert.