Het dromen over vakanties en wereldreizen is een van mijn favoriete bezigheden. Nu het corona virus roet in het eten gooit van de meeste vakantieplannen, lijkt dromen het meeste te zijn wat er momenteel in zit. Ondanks dat niemand een vast punt kan geven wanneer we deze hele situatie achter ons kunnen laten, is het toch belangrijk om te blijven plannen voor de toekomst. Anders krijg je het gevoel dat je voor een eeuwigheid in deze situatie blijft zitten en dit is zeker niet het geval. Zodoende kan je nu wel alvast dromen én plannen waar je, zodra het weer mogelijk is, op vakantie gaat. In deze blog bespreek ik een aantal leuke bestemmingen waar je naartoe uit kan kijken.

Marrakech

Een stedentrip Marrakech brengt je met een vlucht van minder dan 4 uur in een hele andere wereld, het is alsof je de film Aladdin binnenloopt en je eigen Disney verhaal creëert. De oude binnenstad van Marrakech, ook wel de medina genoemd, is het bruisende gedeelte van de stad. De medina is omringt met oude stadmuren en alles binnen deze muren is op loopafstand. De stad is perfect om te shoppen, cultuur en geschiedenis op te snuiven en lekker te eten. Ook kan je lekker tot rust komen in de hammam, waar je goed gescrubd word en vervolgens een heerlijke massage ondergaat. Buiten de stad zijn er ook diverse bestemmingen die een dagtrip waard zijn, zoals de Ouzoud watervallen, de Sahara woestijn en het Atlas gebergte.

Amerika

Ook een rondreis door de Verenigde Staten is een van die items die bij veel mensen op de bucket list staat. Amerika is zelfs zo groot dat het je vele rondreizen kost voordat je alle staten gezien hebt. Een populaire route die gekozen wordt bij een rondreis door Amerika is die door California, Arizona, Utah en Nevada. Je vliegt van Nederland naar San Francisco, vervolgens huur je een auto en verken je de stad. Dan rij je langs de kust naar Los Angelos. Vervolgens rij je naar Arizona en ga je daar de beroemde Grand Canyon ontdekken. Vanaf daar rij je door naar Utah en bezoek je het Arches National Park. Vervolgens rij je richting Arizona en bezoek je onderweg nog Bryce Canyon en Zion National Park. Uiteraard kan een stop in Las Vegas niet vergeten worden. Vanuit Las Vegas rij je weer naar California, waar je Yosemite National Park bezoekt en zo het rondje vol maakt bij je terugkomst in San Fransisco.