Het huidige jaar is vooralsnog niet een van de makkelijkste. Door de wereldwijde pandemie hebben de meesten van ons de afgelopen maanden voornamelijk thuisgezeten. Daarnaast is het nu natuurlijk zomer en waar we normaal gesproken naar leuke vakantiebestemmingen zouden gaan, zit het grootste deel van Nederland nu in eigen land vakantie te houden. Gelukkig is het toch ook mogelijk om dicht bij huis er een leuke vakantie van te maken. In dit artikel bespreken we hoe we er in eigen land een leuke vakantie kunnen maken. We bespreken een vakantie in eigen tuin.

De tuin gezellig maken

Sommige mensen hebben hele grote tuinen, andere mensen hebben hele kleine tuinen. Maar als zelfs als je een hele kleine tuin hebt is het toch prima mogelijk om er een hele gezellige tuin van te maken waar je vakantie in kunt vieren. De eerste stap om van je tuin een vakantieparadijs te maken is het toevoegen van heel veel groen. Vakantie is voor de meeste mensen de natuur in en ene tropisch paradijs is natuurlijk voornamelijk groen. Leef je daarom uit in je tuin met lange bladeren, hangplanten, bamboeplanten en varens. Op deze manier kom je helemaal tot rust in een eigen natuurlijke omgeving wanneer je de tuin in gaat.

Daarnaast wil je natuurlijk ook fijne tuinmeubelen hebben. Een gezellige bank en comfortabele stoelen zijn natuurlijk ideaal. Daarnaast is een vuurkorf ook ontzettend leuk en gezellig. Je kunt rondom deze vuurkorf op koudere avonden toch aangenaam in de tuin zitten.

Hang een hangmat op

Een van de fijnste dingen aan vakantie is natuurlijk luieren in een hangmat. Er is niks wat zo’n tropisch en relaxed gevoel geeft. Daarom is het een hartstikke goed idee om de hangmat op te hangen in de tuin en daar op zonnige dagen en warme zomeravonden lekker te gaan luieren. De beste manier om een hangmat op te hangen is natuurlijk tussen twee bomen maar niet iedereen heeft twee grote sterke bomen in huis. Gelukkig zijn er vele andere opties. Je kunt de hangmat ophangen tussen het hek en een muurtje bijvoorbeeld. Er zijn ook hangmatten die komen met een standaard. Deze kun je zelfs in de woonkamer opzetten om daar lekker te luieren.

Ga kamperen

Het is natuurlijk een beetje raar om te gaan kamperen in eigen tuin maar voor een paar nachten kan het toch een ontzettend leuke ervaring zijn. Zeker wanneer je kinderen hebt is het hartstikke leuk om samen met je kinderen een tent op te zetten in de tuin en daar een nachtje te slapen en spelletjes te spelen met de kinderen.