Als student op kamers gaan is voor veel beginnende studenten een leuke en belangrijke stap. Je krijgt er meteen een stuk vrijheid en ook verantwoordelijk bij. Natuurlijk is het voor de meeste studenten wel zo dat er weinig geld is voor een kamer. De meeste studenten zitten in grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam in kleine kamers met gedeelde keukens en soms ook gedeelde badkamers en wc’s. De meeste studentwoningen zijn geen luxe paleizen. Maar dat betekent niet dat je niet nog steeds van een kleine studentenkamer iets heel moois en gezelligs kunt maken. In dit artikel bespreken we hoe je van je studentenkamer iets bijzonders maakt.

Studentenkamer vinden

De eerste stap naar een leuke studentenkamer is natuurlijk het vinden van een studentenkamer. Er zijn verschillende opties, zo kun je via sociale contacten en door te hospiteren bij een studentenhuis uitgekozen worden, maar de meeste studenten vinden een studentenwoning via sociale huurorganisaties zoals Studentenwoningweb. Bij dergelijke woningorganisaties is het belangrijk dat je op tijd inschrijft. Hoe meer jaar je bent ingeschreven, hoe makkelijker je een kamer kunt krijgen. Ook krijg je steeds betere kamers. Op die manier kun je ook een studentenkamer vinden die als het ware een kleine studio is en een eigen keuken en badkamer heeft. Dat is natuurlijk al een stuk beter dan een toilet delen met tien andere studenten.

Eigen vloer leggen

Wanneer het gaat om klussen aan je studentenkamer dan is er natuurlijk vaak niet zo heel veel structureel te veranderen. Je zult in een studentenkamer een relatieve korte periode wonen en de meeste studenten kiezen er ook voor om tijdens hun studie nog van kamer te verwisselen. Maar wat wel vaak mogelijk is, is een eigen vloer leggen. Dit is relatief niet duur en veel kamers moeten kaal zonder vloer worden opgeleverd. In dat geval kun je dus zelf voor een mooie vloer kiezen. Denk bijvoorbeeld aan pvc vloeren. Pvc-vloeren zijn nauwelijks van echte vloeren te onderscheiden en hebben dus een luxe uitstraling. Maar tegelijkertijd zijn ze ook warmte absorberend, geluiddempend en makkelijk schoon te maken. Ideaal voor studenten dus. Je kunt deze vloeren bestellen op bijvoorbeeld laminaatenparket.nl.

Schoonmaken en gezellig

Kies voor zacht, warm licht in je studentenkamer om deze een gezellige uitstraling te geven. Daarnaast is het voor studenten ook fijn om een of twee kamerplanten te nemen. Dit geeft wat lucht aan de kamer en zorgt ook voor een natuurlijke uitstraling. De laatste tip die we willen geven is het optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt. Er is natuurlijk niet heel veel ruimte in een studentenkamer dus maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.