Of we het nou leuk vinden of niet, werken moet (bijna) iedereen. Of je nou fulltime of parttime werkt, je besteed waarschijnlijk heel wat uur aan je werk. Daarom is het natuurlijk wel heel belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en er energie uit haalt. Soms is het moeilijk om precies te bedenken welk beroep dan bij je past. Deze blog gaat over beroepsgroepen waarbij je met mensen kan werken.

De zorg

Als je in de zorg gaat werken kan je op allerlei manieren met mensen in contact komen. Het fijne aan werken in de zorg is dat je mensen echt kan helpen. Ook is het een erg brede sector. Misschien wil je wel met een specifieke groep mensen werken, dat is in de zorg goed mogelijk. Je kan bijvoorbeeld terecht in een verzorgingstehuis voor demente ouderen maar je kan ook op de kinderafdeling in het ziekenhuis werken. Daarnaast zijn er nog heel wat beroepen die niet meteen aan denkt als je aan de zorgsector denkt maar hier wel mee te maken hebben. Een voorbeeld is een audicien. Als audicien kom je met veel mensen in aanraking en kan je ze ook helpen met betrekking tot hun gezondheid. Zonder goed gehoor zullen ouderen zich sneller eenzaam voelen. Immers komen ze op sociaal vlak niet meer zo makkelijk mee met de rest. Daarom is ook dit een erg helpend beroep.

De dienstverlening

De dienstverlening is misschien de breedste plek om terecht te komen als je graag met mensen werkt. Dienstverlening is namelijk een zeer ruim begrip. Zo kan je in de horeca gaan werken maar ook bij musea, theaters of bioscopen. Je kan dus iets uitzoeken wat goed bij je past en je altijd wel ergens bij je in de buurt aan de slag.

Het onderwijs

Het eerste waar je bij onderwijs misschien aan denkt is de basis- of middelbare school. Werk je graag met kinderen of jongeren, dan past dit waarschijnlijk goed bij je. Maar ook als je liever met volwassenen werkt kan je in het onderwijs terecht. Je kan bijvoorbeeld trainingen geven voor groepen volwassenen. Er bestaat vrijwel voor alles een cursus, dus grote kans dat er ook een onderwerp is waar jij in geïnteresseerd bent. Een andere mogelijkheid is het geven van lezingen. Dit is minder interactief dan het geven van een training, maar je bereikt wel veel mensen in één keer. Sta je liever niet voor grote groepen? Ga dan voor individuele trainingen. Genoeg mogelijkheden dus!