Het is zomer en dat is heerlijk! Eindeloze zomeravonden op het terras of in de tuin, barbecueën met de buren of liggen op het strand. Genieten!  Zomerse temperaturen zijn lekker, en van de zon worden we vrolijk, maar dit zomerse weer vraagt ook om wat extra verzorging van je lichaam. Benieuwd? Lees deze blog!

1. Je huid

In de zomer ben je veel buiten, veel meer dan in de winter. Je huid krijgt daardoor met hele andere omstandigheden te maken dan in de winter. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om je huid lekker te blijven hydrateren. Met name als je in de zon bent geweest kan wat extra aandacht geen kwaad. Als je echt lang in de zon bent geweest, of (licht) verbrand bent, dan is een aftersun aan te raden. Als je huid minder aan de zon blootgesteld is geweest dan is een voedende nachtcrème voldoende. En vergeet ook je armen en benen niet, met een lekkere verzorgende bodylotion of boddybutter! En ook belangrijk: bescherm je huid terwijl je in de zon bent. Zonnebrand smeren kan nooit kwaad! Kies de juiste factor voor jouw huid en smeer een paar keer na. Je huid zal je dankbaar zijn.

2. Je haar

Ook je haar wordt volledig aan de zon blootgesteld, en dat kan zijn sporen achterlaten. Niet voor niets krijgen veel mensen in de zomer een (iets) lichtere huidskleur dan in de winter. En niet alleen de kleur van je haar verandert, maar vaak ook de textuur. Haar kan wat droog aanvoelen door al die zon, zeker als je ook nog wel eens in het zwembad of de zee zwemt. En laten dat nou net zaken zijn die we allemaal wel eens doen in de zomer… Gun je haar daarom wat extra verzorging met een maskertje of een goede shampoo, van het merk kerastase bijvoorbeeld. Er bestaat ook zonnebrandspray voor je haar, of verzorgingsproducten met een Uv-filter erin. Ook zeker het overwegen waard als je veel buiten bent!

3. Je voeding

Bij de zomer horen terrasjes, BBQs, borrelen en eindeloos tafelen. Heerlijk, maar voor je lijn en lichaam niet altijd het beste. Want ongemerkt eet je zo allerlei zaken die weliswaar heel lekker zijn, maar lang niet altijd de gezondste optie: wat dacht je van wit stokbrood, vette aioli en een aantal glazen wijn? Heerlijk natuurlijk, maar probeer af te wisselen met gezondere items zoals een volkorenbrood of een dip/saus op yoghurtbasis. Zo doe je je lichaam een plezier en zul je merken dat je je fitter en energieker voelt. En zo beleef je nog meer plezier aan de zomer!